You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

Paprenjaci

 Naziv paprenjak potječe od grčke rijeci “peperi”. Smeđ, začinski jak keks u nekim se varijantama pravi s paprom (odakle i naziv), a u nekim se varijantama pravi s raznim orijentalnim začinima ali bez papra. Ti začini i mirodije zajedno su se nazivali peper što u prijevodu znači zapaljeno grlo ili peckanje u grlu.

Tradicija pravljenja paprenjaka poznata je još u dobu renesanse. Danas ih se većinom vezuje za božično vrijeme. Roditelji , bake , djedovi i rodbina nudili su i nagovarali djecu da pojedu što više paprenjaka uz obrazloženje da će zato biti dobri cijelu sljedeću godinu a djeca su to sa velikom radošću prihvaćala.

Paprenjaci su u Hrvatskoj poznati još iz šesnaestog stoljeća. Šenoa je paprenjake spominjao u svom Zlatarevu zlatu. Stareći, krhki je ukrašeni paprenjak postajao sve dragocjeniji i osim ukusnog tradicionalnog kolača, hrvatskim simbolom i jednim od najtraženijih suvenira.

Mi u Dharmi za vas paprenjak pripremamo prema tradicionalnom hrvatskom receptu  u kojem prevladava med, a umjesto bijelog koristimo smeđi šećer kako bi zadovoljili potrebe i najprobirljivijih gurmana. Mješavina začina koje koristimo rezultat je dugogodišnjeg traganja za savršenim paprenjakom koji podiže razinu energije, koji budi iz stanja pospanosti i stvara kreativnu energiju potrebnu za rad svakog dana. Može se jesti i mjesecima nakon proizvodnje. Pravi je junak među kolačima.

Pakiramo ga u prekrasnom paketu koji može služiti i kao originalan poklon nekom poslovnom kolegi kao poticaj za stvaranje ili nekom bliskom kome želimo podariti kvalitetan i lijep , a k tome još i ukusan poklon.

Kliknite na "Pošaljite narudžbu" ili na košaricu ispod teksta i odaberite proizvode i količine, ispunite formular i pošaljite narudžbu. Mi ćemo vam se javiti u što kraćem roku i dogovoriti dostavu.