You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

Seitan

Seitan (say – tahn) se radi od glutena. Gluten je protein iz pšenice, poznat kao tvar koja kruh čini elastičnim. Seitan nije masan, visoko proteinske vlaknaste čvrste strukture i kao takav najbolja zamjena za mesne proizvode kod vegetarijanaca.
U Japanu ga zovu „seitan“, u Kini ga zovu „kofu“, u SAD-u „bijelo meso“. Gluten se sastoji od proteinskih sastavnica gliadina i glutenina izoliranih iz pšenice ispiranjem pšeničnog tijesta dok se škrob i posije ne isperu.
Jednostavnost metode proizvodnje seitana omogućila je dobivanje konzistencije proizvoda vrlo slične vlaknastoj strukturi mesa. Seitan se može začiniti i pripremiti na mnogo različitih načina, a tvrdi se da su ga prvi proizveli Budistički redovnici u hramovima. Konzumiran je tisućama godina u Kini, Japanu, Koreji, Rusiji i na Srednjem Istoku.

 

Mi vam seitan nudimo u tri varijante, obični u marinadi od maslinovog ulja i paprike, te panirani seitan i dimljen na bukovim drvima. Minimalna količina je pola kilograma, a dostavlja se u praktičnim pakiranjima. Seitan radimo s integralnim brašnom i dodajemo cjelovito zrno pšenice koje nakon nekoliko sati kuhanja poprima vrlo izdašan okus i seitanu daje nezamjenjivu aromu.

Nadamo se da će ovaj ,za ljubitelje zdrave hrane, nezaobilazni proizvod pronaći mjesto i na vašem jelovniku.